Politică

FOTO. Presa putinistă scrie despre demisia Nataliei Gavrilița și îi dă importanță fugarului Șor: S-a lăudat că e meritul său

Demisia Nataliei Gavrilița din funcția de prim-ministră a fost mediatizată de presă internațională, dar atenție sporită au atras redacțiile afiliate Kremlinului, mai ales pe fundalul zvonurilor, precum că dictatorul rus Vladimir Putin și-a propus să schimbe actuală conducere a Republicii Moldova. Realitatea.md a selectat câteva știri de la instituțiile mediatice ale căror licențe au fost suspendate de Uniunea Europeană în 2022 în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.

Russia Today

Russia Today, scriind despre demisia Nataliei Gavrilița, a amintit că, „în noiembrie, ministrul de Interne al Republicii Moldova, Anna Revenco, a declarat că autoritățile moldovenești se așteaptă la o creștere a intensității protestelor de opoziție care cer demisia președintelui Maia Sandu și a prim-ministrului Natalia Gavrilița”.

„Liderul moldovean a mai subliniat că criza economică și energetică este de așteptat să se agraveze în Moldova: inflația în țară se apropie de 35%, iar interesele investitorilor s-au slăbit”.

Ria Novosti

Ria Novosti a văzut importantă opinia fugarului Ilan Șor privind demisia Nataliei Gavrilița. Comentariul său a fost publicat într-o știre separată. Acesta și-a asumat meritul pentru această situație.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi este rezultatul mișcării de protest din ultimele șase luni. Guvernul Gavrilița a fost cel mai nepregătit din toți anii de independență a Republicii Moldova”, a declarat Ilan Șor, liderul partidului de opozitie care-i poartă numele, într-un comentariu pentru Ria Novosti, prin Skype.

Sputnik

Russia 24

Ren TV

Vă amintim că vineri, 10 februarie, premierul Natalia Gavrilița a anunțat în cadrul unui briefing de presă că își depune cererea de demisie. Odată cu ea demisionează tot Executivul.

De asemenea, menționăm că mai multe conturi de Telegram și bloggeri susțineau, pe surse, că miniștrii ar putea pleca din funcții.

Vă amintim că Natalia Gavrilița și cabinetul său de miniștri a depus jurământul în luna august 2021. Timp de un an, au existat mai multe demisii și remanieri, fiind schimbați șefii de la Agricultură, Mediu, Economie, Muncă și Protecție Socială și vicepremierul pentru Reintegrare. Va rămâne în istorie drept „Guvernul stării de urgență”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *