Social

FOTO. Președinta Maia Sandu a vizitat Complexul etno-turistic „Gagauz Sofrasi”, din Congaz

Zilele trecute, în timpul vizitei de lucru la Taraclia, șefa statului Maia Sandu, a făcut un popas la Complexul etno-turistic „Gagauz Sofrasi”, din Congaz, cel mai mare sat din țară. Proprietara pensiunii, Ana Statova, a pornit acum șapte ani o afacere în turismul rural, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Fiecare element al Complexului – hotelul, restaurantul, beciul, căsuțele tradiționale și muzeul – reflectă diversitatea etnică din zona sudică a țării. Bucatele sunt și ele tradiționale găgăuze. Republica Moldova are o mare diversitate etnică și culturală, care face parte din patrimoniul țării noastre. Asemenea activități economice contribuie la crearea locurilor de muncă, dar și la păstrarea și promovarea culturii poporului găgăuz”, a spus președintele.

Maia Sandu a menționat că „Gagauz Sofrasi” este un exemplu de valorificare a oportunităților de finanțare a unei afaceri – atât din fonduri publice, cât și din cele ale partenerilor de dezvoltare. Șefa statului a mai menționat că proprietara, cu forțele proprii, dar și cu ajutorul finanțărilor externe, a restaurat unele clădiri ale pensiunii, a construit hotelul, căsuțele și crama, iar întregul complex a fost dotat cu tehnica necesară. La fel, cu ajutorul donatorilor, au fost instalate panouri solare, care asigură toată energia necesară pentru funcționarea pensiunii. 

„Ne-am propus să modernizăm satele noastre prin dezvoltarea economiei rurale, inclusiv prin încurajarea femeilor din sate să deschidă afaceri. În luna iulie, Guvernul a aprobat „Programul de sprijin pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în domeniul turismului, prin care mai multe afaceri, care desfășoară activități turistice în sate, vor fi susținute. Vom continua să investim în localitățile noastre și să valorificăm specificul fiecărei regiuni”, a subliniat președintele.   

img23006111
img23006111
img23006111
img23006111
img23006111
img23006111
img23006111
img23006111
img23006111
img23006111

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *