Politică

FOTO. Primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, a primit în dar un ABECEDAR. „Am greșit prin supraaprecierea capacităților domniei sale”

Consilierul municipal Sergiu Burlacu a făcut încă un cadou sugestiv primarului de Bălți, Nicolai Grigorișin. Acesta i-a dăruit un ABECEDAR, făcând aluzie la fapul că edilul trebuie să învețe alfabetul limbii române. Sergiu Burlacu a rămas dezamăgit de faptul că primarul nu a reușit să învețe prea multe cuvinte din dicționarul pe care i l-a dăruit acum patru ani, scrie Nordnews.

„Anul Nou cuprinde în sinea sa, farmecul sărbătorilor de iarnă care, ar fi mult mai triste fără de cadouri…

Fiecare An Nou este despre noi începuturi, despre schimbări spre bine, iar acestea nu apar din întâmplare, toate se îmbunătățesc prin muncă.

Admit că în 2018, când i-am adus în dar așa-numitului primar de Bălți, domnului Grigorișin, un Dicționar, am greșit prin supraaprecierea capacităților domniei sale.

Așa că, în acest an o luăm de la începuturi, de la primii pași.

2023 va fi despre schimbări, pentru toți, inclusiv și pentru bălțeni”, a scris Sergiu Burlacu pe pagina sa de Facebook unde a publicat și poza cadoului ingenios.

Vă amintim că, în 2018, de ziua sa de naștere, pe care o marchează pe data de 5 septembrie, Grigorișin a primit de la Burlacu un dicționar român – rus pentru ca edilul să nu se mai pomenească în situații ridicole precum cea din 2018, când fostul Ambasador al Japoniei la Chișinău, Masanobu Yoshii, a mers într-o vizită de lucru la Bălți. Diplomatul a rostit un discurs în limba română, punându-l pe primarul Nicolae Grigorișin într-o situație jenantă, dacă nu chiar ridicolă. Pentru a înțelege discursul, primarul, vorbitor de rusă, a apelat la un translator.

În ultima perioadă, Nicolai Grigorișin a avut câteva tentative de a vobi în limba română, limitându-se la un salut sau câteva cuvinte de felicitare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *