Social

Primele semafoare inteligente din Chișinău, date în exploatare FOTO

Primele semafoare inteligente din municipiul Chișinău au fost date în exploatare, după ce au trecut perioada de testare. Acestea evaluează numărul autoturismelor în intersecție și determină de sine stătător lungimea undei pe benzile de deplasare, în scopul diminuării ambuteiajelor, scrie TV8.

Nodul rutier bd. Dacia – str. Băcioii Noi, prima intersecție din municipiul Chișinău unde a fost modernizat obiectivul de semafoare, prin amplasarea semafoarelor inteligente. Fiind una dintre cele mai periculoase intersecții din municipiu, unde, conform datelor poliției, 70 la sută din accidentele rutiere sunt cu urmări fatale, aceasta a fost reorganizată, pentru siguranța pietonilor.

Totodată, au fost reamenajate trotuarele, montate parapete pietonale de protecție, în proces fiind și strămutarea stațiilor de așteptare a transportului public. Costul total al lucrărilor depășește 4 milioane de lei, astfel de modernizări sunt costisitoare.

În perspectivă, semafoare inteligente urmează să fie instalate și în alte intersecții de pe bd. Dacia, pe tronsonul cuprins între str. Băcioii Noi și str. Burebista. De asemenea, se va face o evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente și se va decide unde vor mai fi modernizate astfel intersecțiile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *