Internațional

FOTO/ Protest masiv în Belgia, din cauza scumpirilor. Toate zborurile de pe Aeroportul din Bruxelles, anulate

Luni, aeroportul din Bruxelles a anulat toate zborurile, iar mai multe servicii de transport public au fost sistate azi în Belgia, din cauza unei greve a sindicaliștilor, nemulțumiți de creșterea prețurilor, relatează Reuters.

De asemenea, a fost organizat un protest la Bruxelles, la care organizatorii spun că așteaptă zeci de mii de oameni.

Serviciile feroviare funcționează, în parte pentru a permite protestatarilor să ajungă în capitală.

Aeroportul din Bruxelles a anunțat că nu poate permite avioanelor de pasageri să decoleze, deoarece greva s-a extins și la personalul de securitate, iar transportul public local funcționa la cote minime.

Inflația a ajuns la 9% în iunie în Belgia, reflectând creșterile abrupte ale prețurilor în mare parte din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, care a dus la creșterea costurilor cerealelor și energiei.

Premierul Alexander De Croo a spus că angajații belgieni sunt mai bine protejați decât cei din majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, deoarece salariile lor au fost indexate pentru a acoperi inflația.

Totodată, el a adăugat la postul public de radio RTBF că guvernul a prelungit reducerea taxei pentru vânzări de gaz, electricitate și combustibil până la sfârșitul anului.

Sursa: Digi24.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.