Social

FOTO. R. Moldova a trimis Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar. Nouă camioane cu o încărcătură de 122 de tone vor ajunge în regiunea Hmelnițk

Vineri, 10 februarie, Guvernul Republicii Moldova a transmis Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar în valoare totală de peste 16,8 milioane lei. Cele 9 autocamioane cu o încărcătură de peste 122 de tone, au fost escortate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în țara vecină.

Potrivit IGSU, lotul include stocuri furnizate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, iar acesta urmează să ajungă în regiunea Hmelnițki din Ucraina. Ajutorul este format din medicamente, corturi, generatoare, dar și produse alimentare necesare pentru oamenii aflați în dificultate din țara vecină, transmite Radiomoldova.

Bunurile materiale sunt acordate Ucrainei în calitate de asistență internațională cu titlu gratuit. Anterior, Republica Moldova a mai transmis 4 loturi de ajutoare manitare Ucrainei, ultimul fiind transmis pentru regiunea Nikolaev în luna octombrie a anului trecut și cuprindea 17 autocamioane în sumă de circa 21 milioane lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *