Social

FOTO. Republica Moldova a primit primul loc cu lemn de foc din România. Vor fi distribuite gratuit unor categorii de persoane

Ministra Mediului, Iordanca Iordanov, a primit, seara trecută, primul lot cu lemn de foc din România. Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați UNHCR-Moldova a achiziționat un volum de 2.100 m.c. de masă lemnoasă din România ce va fi distribuit gratuit veteranilor de război, pensionarilor de peste 70 ani, persoanelor cu dizabilități, familiilor care au persoane refugiate la întreținere și centrelor de plasament, transmite Realitatea.md.

Lemnul va ajunge la primării, iar de acolo va fi distribuit persoanelor incluse în program.

Executivul de la Chișinău a rugat Guvernul de la București să contribuie la acoperirea deficitului de lemn din rezervele Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

În acest sens a fost încheiat contractul de vânzare-cumpărare a unui volum de 2.100 m.c., cheltuielile fiind suportate de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați. Este o primă tranșă de lemn achiziționat din România, la necesitate vor fi contractate și alte volume.

Anterior, și alte organizații internaționale au contribuit la asigurarea cu lemn de foc a familiilor vulnerabile din Cahul, Soroca și alte localități.

Prin dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale, aprobată ieri, s-a permis consumatorilor noncasnici procurarea a până la 200 de metri steri de lemn de foc, din specii moi și rășinoase, pentru uz propriu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. “Vor fi distribuite gratuit unor categorii de persoane” – rog insistent pe fratii moldoveni sa inceapa distribuirea in Gagauzia. Acolo noi, romanii, suntem deosebit de iubiti si sunt absolut convins ca recunostinta pentru padurile noastre arse in sobele gagauze va fi gigantica!

  2. Poate au primit primul LOT nu loc. În „limba di stat molotoivăneascî” probabil că-i tot una, dar totuși hai să scriem și să vorbim corect ROMÂNEȘTE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *