Social

FOTO. Rezultatul perchezițiilor de la Călărași: Primarul și șeful de direcție – plasați în izolator

Procuratura Anticorupție (PA) anunță că, pe lângă președintele raionului Călărași, oamenii legii au reținut primarul, dar și un șef de direcție din cadrul Consiliului raional Călărași. Potrivit materialelor cauzei, aceștia sunt suspectați de fraudarea achizițiilor publice, dar și de alte abuzuri, comise în perioada anului 2022, transmite Realitatea.md.

„În perioada anului 2022, bănuiții ar fi creat o schemă de favorizare a unor agenți economici în schimbul unor bunuri, avantaje și mijloace bănești ce nu li se cuveneau. Prin urmare, pentru încheierea contractelor de achiziții publice, dar și pentru recepția lucrărilor, funcționarii ar fi perceput un comision de circa 10-15% din valoarea acestor contracte. Cel puțin 10 cazuri de fraudare a achizițiilor publice, cu implicarea agenților economici, dar și administratorilor, fondatorilor și angajaților unor companii, au fost depistate în cadrul investigațiilor, iar beneficiar efectiv al uneia dintre companiile implicate în schemă ar fi însuși primarul orașului Călărași”.

Totodată, în aceleași cauze sunt investigate și fapte de corupție, săvârșite de alți angajați publici,  inclusiv din subordinea Ministerului Finanțelor, care ar fi acceptat și primit mită pentru a nu reflecta încălcările, relevate în cursul unui audit financiar, efectuat la primărie.

Responsabilii spun că inițial a fost deschisă o anchetă pentru abuz de serviciu, ulterior, fiind pornite și conexate 21 de cauze penale, deschise pe corupere activă, corupere pasivă și abuz de serviciu.

Vă amintim că în această dimineață, ofițerii și procurorii anticorupție au operat 29 de percheziții care au vizat birourile de serviciu, domiciliile și automobilele persoanelor vizate. De la fața locului au fost ridicate mijloace de probă relevante pentru caz și sume importante de bani. Președintele raionului, primarul orașului Călărași, dar și șeful Direcției au fost plasați în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

„Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală pentru administrarea întregului probatoriu și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în acte de corupție, iar despre mersul acestei cauze, publicul larg va fi informat suplimentar”, se mai arată în nota informativă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Poza de la inceputul articolului este a primariei din Calarasul de Romania…..Mai multa atentie dragi ziaristi..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *