Actualitate

(FOTO) Roma: Expoziție cu opere de artă create din piese de Lego

Aceste opere îi aparțin artistului new-yorkez Nathan Sawaya, care a renunțat la profesia de avocat pentru a se dedica total acestei pasiuni pe care o are din copilărie. Operele sunt construite din circa un milion de piese de Lego de toate culorile, prin care artistul recreează universul antic sau cosmic.

Printre sculpturile clasice, vizitatorii vor putea admira un sfinx, un Buda thailandez, celebra Venus din Milo sau o impunătoare reprezentare a împăratului roman, Augustus. Vor putea fi admirate și reproduceri la scară mare a Parthenonului din Atena, Discobolul sau a Gânditorul lui Auguste Rodin, realizate toate din piese monocromatice.

Într-o altă sală sunt expuse diferite versiuni ale unor opere precum ‘Mona Lisa’, reprezentări ale unor fresce din Capela Sixtina de la Vatican, sau versiuni tridimensionale ale unor tablouri celebre precum "Strigătul", al pictorului norvegian Edvard Munch, sau "Sărutul" lui Gustav Klimt.

Sawaya, care propune o reflecție asupra artei și a creativității în epoca noastră, expune și propriile opere, precum cea intitulată ‘Yellow’, o statuie reprezentând un bărbat cu pieptul deschis din care ies piese de Lego.

Expoziția este deschisă la Spazio Eventi SET până la 14 februarie.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *