Actualitate

FOTO. România modernizează sistemul medical al R. Moldova. Spitalul Raional Florești – dotat cu sisteme și aparate de anestezie performante

Două aparate de anestezie performante și sisteme care permit o comunicare rapidă între pacienți și personalul medical au ajuns la Spitalul Raional Florești, datorită suportului oferit de România.

Echipamentele au fost achiziționate în cadrul unui proiect elaborat de Ministerul Sănătății (MS)și finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al României, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid), scrie Deschide.md.

Bugetul total al proiectului este de două milioane de lei.

Precum precizează specialiștii de la MS, instituția medicală din nordul țării nu dispunea de suficiente aparate de anestezie pentru efectuarea tuturor intervențiilor chirurgicale programate și urgente.

„Anual, la Spitalul Raional Florești sunt efectuate 1 500 de intervenții care necesită anestezie generală, potrivit datelor instituției. Având în dotare aceste dispozitive de ultimă generație, medicii își propun să sporească numărul de operații, în mediu până la 2 200”, se menționează într-un comunicat de presă emis de reprezentanții Ministerului Sănătății.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, cu suportul financiar al Guvernului României, în patru secții ale spitalului – chirurgie generală, ortopedie și traumatologie, neurologie, terapie generală, au fost instalate sisteme care ușurează comunicarea pacienților cu lucrătorii medicali și contribuie la acordarea în cel mai scurt timp a îngrjirilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *