Eveniment

(FOTO) Românii au refăcut Podul de Flori de la Ungheni

Participanții la eveniment din Republica Moldova au trecut pe jos podul feroviar Eiffel și se îndreaptă spre Iași. Printre aceștia se află și tinerii porniți pe jos din Marea Adunare Națională de la Chișinău, spre București, în Marșul lui Ștefan cel Mare. 

Mulțimea scandează mesajele „România n-a avut graniţă la Prut!", „Jos hotarul de la Prut!", „România!", „Unire!" şi se cântă „Şi-am venit să te salut, fratele meu de peste Prut". 


Foto: Andreea Silvestrovici/fb

În ajunul evenimetului, Eugen Doga, Anastasia Lazariuc și Nicu Țărnă au adresat invitații către toți cei cu inima română să participe la Podul de Flori.

Și artiști din România și-au arătat susținerea față de Unire. Nicu Covaci, Alexandru Arșinel și Grigore Leșe îi cheamă la Podul de Flori la Prut pe toți cetățenii din dreapta și din stânga râului peste care s-a trasat graniță nedreaptă.

Amintim că primul Pod de Flori a avut loc pe 6 mai 1990, iar cel de-al doilea pe 16 iunie 1991. Cu această ocazie, pentru prima oară după cel de-al doilea război mondial, frontiera româno-sovietică a putut fi traversată fără acte. În mod simbolic, la acest eveniment au fost lansate flori pe apa Prutului, de pe ambele maluri.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *