ExterneRăzboi

FOTO. Rușii au bombardat un convoi de civili care fugeau din Zaporojie. 23 de persoane au murit și 28 răniți

În această dimineață, au fost lansate noi bombardamente rusești la Zaporojie. Potrivit autorităților ucrainene, rușii au tras cu rachete la marginea orașului. Localnicii spun că au fost peste 10 explozii, potrivit Reuters.

Rușii au bombardat un convoi de civili care încercau să plece din Zaporojie

Un convoi de mașini cu civili care încercau să-și scoată rudele din teritoriile ucrainene ocupate de ruși a fost bombardat de invadatori în apropiere de orașul Zaporojie, joi, 29 septembrie.

Mai mulți oameni au fost uciși și răniți în bombardamente. Imaginile apărute după atac arată scene groaznice cu oameni morți și răniți zăcând pe drum.

Conform informațiilor, convoiul a fost lovit de bombardamente de mai multe ori. Iar o femeie plângând striga: „Sunt oameni morți acolo”.

Guvernatorul regiunii Zaporojie, Oleksandr Striuk, a declarat într-un comunicat: „Dușmanul a lansat un atac asupra unui convoi de civili la marginea orașului. Oamenii stăteau la coadă pentru a-și lua rudele și pentru a aduce ajutoare. Avem morți și răniți acolo, iar serviciile de urgență au ajuns la fața locului”.

Atacul a venit la o zi după ce dictatorul Putin a anunțat că va semna declarația de anexare a regiunilor ocupate. Cu câteva ore înainte de atac, invadatorii au bombardat în mai multe locuri în orașe din Ucraina, inclusiv în centrul orașului din apropiere, Dnipro.

„Există morţi şi răniţi, salvatorii acţionează”, a scris Oleksandr Staruh pe contul său de Telegram.

Totodată, el a precizat că 23 de persoane au murit şi 28 au fost rănite în acest atac cu rachetă comis de trupele ruse.

Scene de coșmar după atac

Poliția și personalul de urgență s-au grăbit să ajungă la locul loviturii rachetei, al cărei impact a aruncat bucăți de pământ în aer și a lovit vehiculele cu schije. Geamurile vehiculelor – majoritatea autoturisme și trei furgonete – au fost aruncate în aer, relatează Hotnews.

Vehiculele erau pline cu lucrurile civililor, pături și valize. Un cadavru era pe scaunul șoferului al unei mașini galbene, cu mâna stângă încă agățată de volan.

Cearșafuri de plastic erau înfășurate peste corpurile unei femei și ale unui tânăr dintr-o mașină verde, în următoarea mașină din față. O pisică moartă zăcea lângă tânărul de pe bancheta din spate.

Două cadavre zăceau într-o furgonetă albă din fața acelei mașini, cu geamurile sparte și cu părțile laterale pline de schije.

O femeie care și-a dat numele Natalia a spus că ea și soțul ei își vizitaseră copiii în Zaporojie.

„Ne întorceam la mama mea, care are 90 de ani. Noi am fost cruțați. Este un miracol”, a spus ea, stând alături de soțul ei lângă mașina lor.

Rusia, care pe 24 februarie 2022 a invadat Ucraina în ceea ce ea numeşte ”operaţiune militară specială” neagă că acţiunile sale vizează în mod deliberat civilii, deşi atacurile sale au provocat distrugeri în oraşele ucrainene și a curmat mii de vieți omenești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *