Social

FOTO. Salvatorii din R. Moldova continuă să intervină la lichidarea consecințelor cutremului din Turcia

Salvatorii din Republica Moldova continuă și astăzi să intervină la lichidarea consecințelor cutremurelor din Turcia. Marți, salvatorii din țara noastră au scos de sub dărâmături cadavrele a două persoane.

Potrivit IGSU, salvatorii au intervenit marți, 14 februarie, în localitatea Antakya, unde au efectuat lucrări de evaluare a blocurilor și caselor din zona afectată de seisme, potrivit Moldpres.

Astfel, în urma verificărilor cu ajutorul echipamentului tehnic din dotare, dar și a serviciului chinologic, salvatorii moldoveni au localizat cadavrele a două persoane blocate sub dărâmături. Ulterior, după mai multe ore de lucru, echipa de salvatori din Republica Moldova a reușit să extragă cadavrele de sub ruine.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, salvatorii moldoveni în comun cu voluntarii au identificat un alt sector de intervenție, unde au evaluat și examinat subsolul unui bloc locativ.

Menționăm că echipa de salvatori din țara noastră acționează timp de șase zile în una din cele mai afectate zone de seisme în provincia Hatay, Turcia.

Conform ultimului bilanț, 35.418 persoane și-au pierdut viața în Turcia în urma cutremurelor din 6 februarie.

Aici, echipa USAR Moldova specializată în căutare-salvare urbană a efectuat lucrări de evaluare a blocurilor și caselor din zona afectată de seism. 

Vă amintim, că echipa USAR din Republica Moldova acționează timp de 6 zile în una din cele mai afectate zone de seism în provincia Hatay.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *