Social

FOTO. Salvatorii și pompierii din R. Moldova, la exerciții în Georgia. Care este misiunea echipei

Conducerea IGSU participă alături de echipa salvatorilor moldoveni la exercițiul de teren la scară largă desfășurat în Tbilisi, Georgia, în perioada 14 -16 iunie 2023. Cei 56 de salvatori și pompieri cu 12 unități de tehnică își antrenează forțele în cadrul aplicațiilor TbiEX Georgia -2023, potrivit Realitatea.md.

„Misiunea pompierilor noștri este de a interveni în diverse situații simulate în zonele afectate de foc cu scopul perfecționării tehnicilor de intervenție în lichidarea incendiilor forestiere pe suprafețe extinse. Șeful adjunct i-a încurajat, motivându-i la obținerea unor noi performanțe în domeniu”, anunță IGSU.

De asemenea, în cadrul vizitei sale în Tbilisi, conducerea IGSU a avut o întrevedere cu Hanna Jahns, director pe domeniul prevenirii dezastrelor din cadrul Comisiei Europene.

„Aici au fost puse în discuții mai multe aspecte ce țin de pregătire, prevenire și răspuns la dezastre, dar și rezultatele obținute în cadrul implementării programului PPRD East 3. Tot în cadrul întrevederii oficialii au vorbit despre perspectivele aderării Republicii Moldova la Mecanismul Protecției Civile al Uniunii Europene, dar și posibilitatea de continuare a Programului de Prevenire și Reducere a Dezastrelor. Mai mult, ambele părți s-au arătat interesate de continuitatea proiectelor menite în protecției populației, o dovadă fiind și participarea Republicii Moldova alături de Armenia, Azerbaijan, Georgia, Ucraina, Italia și Suedia la exercițiul TbiEX Georgia -2023”, se arată în comunicatul IGSU.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *