Social

FOTO. Salvatorii și pompierii din R. Moldova vor participa la un exercițiu internațional „TbiEX Georgia – 2023”

O echipă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, compusă din 56 de salvatori și pompieri cu 12 unități de tehnică, vor participa la Exercițiul internațional de teren pe scară largă „TbiEX Georgia – 2023”. Exercițiul se va desfășura în perioada 10-21 iunie 2023 în orașul Tbilisi, Georgia, scrie Moldova 1.md.

„Aplicațiile sunt organizate în cadrul Programului în domeniul prevenirii, pregătirii și reacționării la dezastrele naturale și antropogene în zona de est (PPRD EAST-3). Scenariul exercițiului prevede instruirea și perfecționarea pompierilor din Republica Moldova în domeniul lichidării incendiilor forestiere cu ajutorul tehnicii specializate de intervenție”, precizează IGSU.

Menționăm că salvatorii au plecat în această dimineață pe cale terestră, spre Georgia. Pe parcursul aplicațiilor participanții vor conlucra cu specialiști și reprezentanți ai echipei Protecție Civilă a Uniunii Europene, care va avea rolul de a gestiona și coordona acțiunile forțelor și mijloacelor internaționale antrenate în exercițiu.

IGSU subliniază că exercițiul oferă oportunitatea exersării capacităților pompierilor moldoveni la nivelul standardelor europene, în vederea participării în misiuni internaționale de lichidare a situațiilor excepționale cu caracter natural.

Participarea echipei IGSU la Exercițiul regional de teren pe scară largă „TbiEX Georgia – 2023” face parte din șirul de acțiuni prin care salvatorii și pompierii din Republica Moldova se pregătesc să adere la Mecanismul de Protecție Civilă al UE.

IGSU
Sursa: IGSU
IGSU
Sursa: IGSU
IGSU
Sursa: IGSU

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *