Social

FOTO. Scandal la Trifești. Primarul localității, implicat într-un accident, fiind în stare de ebrietate la volan

Primarul localității Trifești, raionul Rezina, Mihai Budurin, a fost implicat într-un accident, fiind în stare de ebrietate la volan, și este acuzat că a agresat o femeie.

Cazul a avut loc în data de 20 martie 2023, în jurul orei 15:00, transmite Știri.md.

Primarul de Trifești a ajuns cu automobilul Primăriei într-un gard, deteriorând autoturismul și gardul. Acesta nu a apelat îndată Poliția, însă a chemat un evacuator. În timp ce primarul aștepta evacuatorul, o consăteancă s-a apropiat de el. 

Într-o discuție cu jurnaliștii, femeia a spus că nu se află în relații bune cu primarul și l-a acuzat că era în stare de ebrietate. În timpul discuției cu primarul, femeia i-a reproșat faptul că în timpul orelor de muncă se află beat la volanul mașinii Primăriei și, astfel, s-au luat la ceartă, moment în care primarul ar fi lovit-o pe femeie, aceasta pierzându-și un cercel. 

După acest caz, femeia a sunat la Serviciul Unic de Urgență 112, iar a doua zi, după orele amiezii, a venit Poliția la fața locului.

Primarul Mihai Budurin a confirmat pentru Știri.md că a fost implicat într-un accident, însă a negat cele spuse de femeia care l-a acuzat că a agresat-o.

„Nu este corect. Doamna a fost la fața locului în timp ce venise evacuatorul. Șoferul de acolo este martor că nu a fost așa. (n.r. – nu a agresat-o). Am schimbat câteva vorbe, dar că am gresat-o fizic – nu. Poliția investighează cazul”, a spus primarul. 

Totodată, Budurin a negat că se afla în stare de ebrietate la volan.

După ce mașina a fost urcată în evacuator, primarul susține că a urcat într-o altă mașină, a unui cunoscut, și au mers împreună în urma evacuatorului. Pe drum, aceștia au fost stopați de oamenii legii, respectiv, primarul a mers direct la Inspectoratul de Poliție, unde a rămas și mașina Primăriei. Budurin susține că în aceeași zi a scris o cerere pentru a o recupera. Totodată, el spune că a plătit amendă pentru faptul că a părăsit locul accidentului.

Declarațiile primarului de Trifești nu coincid în totalitate cu declarațiile oamenilor legii.

Inspectoratul General al Poliției a confirmat că, la data de 20 martie, în jurul orei 17:30, angajații IP Rezina au înregistrat un apel telefonic al unei persoane din satul Trifești, același raion, care a comunicat că a observat un bărbat la volanul unui automobil de marca Dacia, tamponându-se în gardul unei gospodării din localitate. 

În timpul deplasării la locul accidentului, polițiștii au depistat pe traseu, în apropierea satului Țareuca, evacuatorul care transporta automobilul de marca Dacia accidentat. Ulterior, s-a stabilit că ar fi vorba despre mașina implicată în accidentul rutier despre care au fost anunțați.

Peste puțin timp, polițiștii au stopat un alt automobil de marca „Renault” care se deplasa haotic. La volan s-ar fi aflat persoana căreia îi aparține mașina implicată în accident, adică primarul, deși acesta ne-a declarat că nu el se afla la volan.

Potrivit Poliției, în timpul discuției, de la bărbat se simțea un miros puternic de alcool. Fiind testat cu aparatul „Drager”, rezultatul a arătat 0,63 mg/l în aerul expirat.

Ambele automobile au fost ridicate la parcarea IP Rezina. Conducătorul a fost tras la răspundere contravențională prin prisma art. 242 alin. (1) și art. 243 alin. (2), iar pentru faptul că conducea în stare de ebrietate a fost pornită o cauză penală. 

Cu privire la cazul precum că bărbatul, în aceeași zi, ar mai fi agresat o persoană, Poliția susține că aceasta nu a depus o cerere în modul stabilit. La îndemnul Poliției de a fi expusă unei expertize medico-legale, presupusa victimă a refuzat categoric.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *