Actualitate

FOTO / Situația se agravează în Grecia: Cel puțin șase morți și 25 de răniți în incendiile din jurul Atenei

Cu puţin înainte de miezul nopţii, un fotoreporter al AFP a văzut mai întâi trei, apoi un al patrulea trup carbonizat sub o maşină şi o motocicletă în apropiere de localitatea Mati, la circa 50 km est de Atena, victimele fiind se pare prinse de flăcări în timp ce încercau să fugă.

Înainte de căderea nopţii, televiziunile au difuzat imagini cu locuitori care încercau să fugă cu maşinile şi numeroase imobile afectate de flăcări.

Alte două persoane au murit în timp ce erau transportate la spital, a anunţat televiziunea publică ERT, citând serviciile de urgenţă ale capitalei, Ekav. Acestea au revizuit în creştere, de la opt, şi numărul răniţilor grav, la un total de 25 de persoane spitalizate.

Chiar şi după căderea nopţii autorităţile făceau eforturi de evacuare a locuitorilor de pe coastă între localităţile Mati şi Rafina, unde numeroşi sinistraţi s-au refugiat pe plaje la apropierea flăcărilor.



Poliţia portuară a anunţat că a găsit în mare, în apropiere de Rafina, doi turiştidanezi dintr-un grup de zece, care au fugit cu o ambarcaţiune, şi că în prezent caută şi restul grupului.

Cinci nave militare şi ale poliţiei portuare participă la aceste operaţiuni de evacuare, a anunţat secretarul general al Protecţiei civile, Yannis Kapakis. Potrivit lui Kapakis, incendiile au fost alimentate în cursul zilei de vântul care a suflat cu viteze de până la 100 km/h, ceea ce a dus la o „situaţie extremă”.

„Acum luptăm împotriva flăcărilor”, a declarat prim-ministrul Alexis Tsipras, după ce a prezidat o reuniune de criză. „Noaptea va fi dificilă”, a adăugat el. El a estimat la peste 600 numărul pompierilor desfăşuraţi pe trei fronturi în timpul zilei, dintre care două continuă să avanseze, în jurul Rafina şi la circa 55 km la vest de capitală, în apropiere de localitatea Kinetta, la marginea autostrăzii care duce la canalul Corint. Noaptea a întrerupt operaţiunile aeriene, la care au participat anterior opt avioane şi nouă elicoptere.

Sursa: unimedia.info 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *