Social

FOTO. Spitalul Clinic Bălți – dotat cu un tomograf computerizat modern

Joi, 19 octombrie, la Spitalul Clinic Bălți a fost inaugurat primul tomograf computerizat din nordul țării procurat de Ministerul Sănătății, comunică MOLDPRES.

Menționăm că la eveniment a participat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, administrația și personalul medical al spitalului.

De asemenea, la aparatul de ultimă generație se află în noua Unitate Primiri Urgențe și va ajuta medicii să stabilească cu precizie diagnosticul în cazul pacienților cu accident vascular cerebral, în instituție urmând să fie instituit un centru primar AVC.

Echipamentul performant va fi utilizat inclusiv în cazul altor urgențe medicale – traumatisme, hemoragii interne, maladii cardiologice, oncologice, afecțiuni respiratorii. Investigațiile vor fi gratuite pentru persoanele asigurate medical.

Valoarea tomografului este de 8,17 milioane de lei.

Conform Ministerului Sănătății, în 2023, statul a asigurat livrarea a 12 tomografe computerizate. Dintre acestea, opt aparate au fost achiziționate pentru instituirea Serviciului național de asistență medicală în cazul accidentelor vasculare cerebrale. Tomografe computerizate urmează să fie instalate în spitalele raionale Căușeni, Hâncești, Florești, Edineț, Soroca și Comrat.

Foto: Ministerul Sănătății

img23008237
img23008237
img23008237
img23008237
img23008237
img23008237

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *