Social

FOTO. Surpriză de ”milioane” pe Aeroportul Chișinău. Ce au depistat vameșii în bagajul unei femei care pleca spre Istanbul

O femeie de 51 de ani, cetățeancă a Republicii Tadjikistan, a încercat să scoată de pe teritoriul Republicii Moldova 91 400 dolari americani şi 15 400 euro. Astfel, conform informațiilor, tentativa de scoatere frauduloasă din țară a valutei a fost înregistrată marți, 27 septembrie, la postul vamal Aeroport Internațional Chișinău, transmite Realitatea.md.

„În cadrul postului vamal Aeroportul Internațional Chișinău, sectorul plecare pasageri, pentru controlul de specialitate s-a prezentat o pasageră de gen feminin, al rutei Chişinău – Istanbul, selectând coridorul verde ,,nimic de declarat”. Având în vedere că, în urma controlului de securitate al bagajelor de mână, au fost observate obiecte asemănătoare – bancnotelor, în cele din urmă, bagajul pasagerei a fost supus verificării fizice”.

În rezultatul controlului fizic efectuat de către funcționarii vamali, au fost depistate mijloace financiare în numerar în sumă de 91 400 dolari americani şi 15 400 euro, care urmau a fi scoase ilegal din țară, din motivul nedeclarării acestora.

Ulterior, mijloacele financiarele nedeclarate au fost ridicate, iar cazul a fost preluat pentru examinare de către Direcția urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *