ExterneUcraina

FOTO. Szijjártó a vorbit despre încheierea războiului cât mai curând posibil în fața unei hărți a „Ungariei Mari”, care conține regiuni din Ucraina

Péter Szijjártó, ministrul de externe al Ungariei, stat membru NATO, a vorbit luni, la Várkert Bazar, despre faptul că NATO „trăiește într-o bulă, dar din fericire există viață în afara acestei bule, iar acolo majoritatea covârșitoare este poziția reprezentată de Ungaria”, relatează Telex.hu.

Astfel, potrivit raționamentului său, notează sursa citată, dacă nu ar fi fost așa, nu ar fi existat nicio șansă de a pune capăt războiului și de a încheia o pace pe termen lung, adică „NATO = război; aproape orice altceva = pace”.

Szijjártó și-a susținut poziția pro-pace a Ungariei în timp ce pe ambele părți ale scenei era proiectată harta „Ungariei Mari” care include și regiuni din Ucraina actuală, stat aflat în război cu Rusia, țară care a anexat ilegal părți din Ucraina.

„Este la latitudinea fiecăruia să decidă singur cât de elegant și pro-Ucraina este un gest de a vorbi despre pace și securitate în fața unei hărți care înfățișează bucăți din Ucraina care fac parte din Ungaria”, subliniază Telex.hu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Bozgorimii ii curg balele si dupa Ardeal. Greseala noastra: in august 1919 trebuia sa ducem “operatiunea noastra speciala” de la Budapesta pana la capat… Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti!

    1. Sa nu uitam ca dupa ce generalul Gheorghe Mardarascu, generalul Traian Mosoiu insotiti de armata romana au eliminat comunismul unguresc, fugarul Bela Kun a ascuns in Austria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *