Social

FOTO. Tehnologia care arată distanța parcursă, viteza vehiculului, identitatea conducătorului, precum și încălcările acestuia – testat în R. Moldova

Un sistem de control digital care monitorizează timpul de lucru al conducătorilor auto, distanța parcursă, perioada de odihnă zilnică și săptămânală, viteza vehiculului, punctul de plecare, identitatea conducătorului, precum și încălcările acestuia a fost testat în Republica Moldova, scrie Ziarul Național.

Experți din Polonia și Romania le-au prezentat în această săptămână inspectorilor din cadrul Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) modul în care software-ul TachoScan permite citirea la distanță a fișierelor de pe tahografele digitale.





De asemenea, inspectorii cu drept de control ai ANTA împreună cu reprezentanții INELO GROUP au efectuat acțiuni de monitorizare și control a operatorilor de transport rutier naționali și internaționali.



Angajații ANTA au testat în practică funcționarea acestui software, care este în prezent utilizat în 25 de țări din Europa.

Menționăm că această tehnologie este importantă pentru analizarea datelor online de la distanță a timpului de lucru al șoferilor atât pentru stabilirea renumerației, în cazul companiilor, cât și pentru verificarea anumitor informații solicitate în urma inspecțiilor efectuate de organele abilitate.

De asemenea, prin intermediul TachoScan, timpul condus de șoferi este monitorizat, astfel încât să se respecte orele de condus, cât și cele de odihnă, pentru evitarea potențialelor accidente ce au loc, cel mai adesea, din cauza odihnii insuficiente a conducătorilor auto.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *