CSI / Rusia

FOTO. Traficul a fost reluat pe podul Kerci din Crimeea

Miercuri, noi imagini din satelit realizate de Maxar Technologies arată mașini traversând podul Kerci din Crimeea la doar câteva zile după ce o explozie puternică a deteriorat singura legătură rutieră și feroviară dintre Rusia și peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014.

Explozia de sâmbătă, în care au murit cel puțin trei persoane, a fost o lovitură majoră pentru Moscova, iar Kremlinul a răspuns cu atacuri de amploare care au vizat zone civile din Ucraina, în ultimele trei zile.

Imaginile arată că reparațiile la pod sunt în desfășurare și că traficul auto și feroviar a fost reluat. De asemenea, fotografiile arată coloane lungi de camioane de marfă care așteaptă să ajungă din Rusia în Crimeea, transmite Digi24.

Deși traficul auto pe pod s-a reluat, vehicule mai mari, cum ar fi camioane, dube și autobuze, traversează acum strâmtoarea Kerci cu feribotul.

Vă amintim că autoritățile ruse au reținut opt ​​persoane în legătură cu atacul asupra podului, a informat miercuri presa de stat.

Podul Crimeea este o arteră strategică pentru aprovizionarea civililor, dar și a armatei ruse din peninsulă. În ultimele luni, zeci de convoaie militare rusești au transportat pe pod vehicule, blindaje și combustibil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *