Social

FOTO. Trei ucraineni, prinși de polițiștii de frontieră după ce au trecut ilegal hotarul

Trei cetățeni ai Ucrainei au fost prinși de polițiștii de frontieră după ce au ajuns ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.

Primul caz a avut loc în zona sectorului de frontieră Tudora. Oamenii legii au obținut informații operative privind prezența unei persoane suspecte în zonă, iar în rezultat au depistat în apropierea liniei de frontieră un tânăr de naționalitate ucraineană, relatează Echipa.md.

Din spusele străinului, acesta ar fi fost ajutat de un grup de persoane să migreze ilegal din Ucraina, contra sumei de 6.000 de dolari americani.

Cel de-al doilea caz a avut loc în zona de responsabilitate a polițiștilor de frontieră de la Volintiri.

Acolo, forțele de ordine au prins alți doi tineri care traversau fraudulos frontiera. În apropiere, oamenii legii au observat și o mașină de taxi, iar la verificări s-a constatat că la volan se afla o moldoveancă, care îl avea drept pasager pe un cetățean al Ucrainei, având drept scop preluarea celor doi străini după traversarea ilicită a frontierei. În cadrul documentării cazului șoferul de taxi a declarat că primise 4000 lei moldovenești pentru a transporta persoanele.

În fapt, cei trei tineri ucraineni au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova. Cercetările pe cazuri continuă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *