Social

FOTO. Un cetățean al Mexicului, cu permis de ședere în R.Moldova – reținut pentru 72 de ore: A încercat să introducă substanțe vegetale

Funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău, luni, 9 ianuarie, în cadrul controlului de specialitate au depistat mai multe bunuri și substanțe interzise asupra unui pasager al rutei Amsterdam – Chișinău (escală prin București).

Astfel, în cadrul controlului vamal un pasager de genul masculin, cetățean al Mexicului, cu permis de ședere în Republica Moldova, în vârstă de 43 de ani, a selectat coridorul verde de control, ce presupune tacit că persoana nu are nimic de declarat, relatează Echipa.md.

Acționând în baza criteriilor analizei de risc, funcționarii vamali au supus controlului bagajele bărbatului și au depistat: masă vegetală uscată de culoare verde cu miros specific – 4.64 gr., masă vegetală uscată de culoare verde, mărunțită, cu miros specific – 0.32 gr., masă vegetală asemănătoare ciupercilor, împachetată în ambalaj vid – 24.94 gr., țigară fabricată artizanal – 0.94 gr., substanță solidă sub formă de brichet de culoare brună – 89.46 gr., cilindre de carton, asemănătoare cu muștiucuri – 100 buc., 2 seturi de hârtie pentru țigări și o râșniță.

Toate bunurile și substanțele au fost ridicate și transmise spre expertizare. Persoana a fost reținută pe un termen de 72 de ore de către ofițerii Departamentului antifraudă și conformare din cadrul Serviciului Vamal, iar cazul este investigat în continuare sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *