CSI / Rusia

FOTO. Un parc național se închide parțial după o anchetă virală despre conacul lui Putin și casa amantei lui

O parte a Parcului Național Valdai din nord-vestul Rusiei din cauza „înrăutățirii stării ecologice” a lacului din zonă a fost închisă pentru vizitatori la scurt timp după ce o anchetă a dezvăluit că președintele rus Vladimir Putin și presupusa sa amantă dețin proprietăți acolo, relatează publicația independentă Meduza, citată de The Moscow Times.

Autoritățile ruse au anunțat că zona care este protejată a parcului național a fost extinsă din cauza „înrăutățirii stării ecologice a lacului Valdai” la 3 martie 2023, la doar trei zile după publicarea investigației publicației independente Proekt, care a devenit virală.

Extinderea zonei protejate, care face ca zona să fie interzisă tuturor vizitatorilor, include o parte a lacului care găzduiește proprietăți de lux care ar fi deținute de Putin și de fosta gimnastă olimpică de gimnastică ritmică Alina Kabaeva.

Kabaeva, în vârstă de 39 de ani, ar fi avut o relație cu Putin încă de la începutul anilor 2000 și ar avea mai mulți copii cu ea.

Kremlinul a negat orice fel de relație între Putin și Kabaeva, în timp ce articolele de presă despre presupusa lor logodnă au fost rapid șterse de cenzorii ruși.

Încălcarea zonei protejate se pedepsește cu o amendă de până la 4.000 de ruble (52 de dolari) pentru persoane fizice sau, în cazul unor „daune grave” aduse teritoriului, cu până la 200.000 de ruble (2.607 dolari) sau cu doi ani de muncă în folosul comunității.

Decizia de a închide zona lacului a fost condamnată pe scară largă de către locuitorii din zonă, care consideră, de asemenea, că scopul principal al acesteia este de a proteja vilele lui Putin și nu ecosistemul unic al parcului, potrivit postărilor de pe rețelele de socializare citate de Meduza.

„Parcul național nu i-a îngrijorat nici pe localnici, nici pe vizitatori pentru o lungă perioadă de timp. Este clar că toate schimbările sunt din cauza conacului”, a scris o persoană pe un forum online pentru locuitorii din orașul Valdai.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *