Social

FOTO. Un polițist din Edineț, prins în flagrant de ofițerii CNA în timp ce primea mită

Un polițist de la Inspectoratul de Poliție Edineț a fost plasat în izolat, după ce a fost prins în flagrant de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) în timp ce primea mită. Astfel, potrivit denunțătorului, ofițerul de investigații ar fi pretins 1500 de euro pentru mușamalizarea unui caz de circulație ilegală a drogurilor.

„În fapt, la data de 18 august, angajatul IP Edineț a primit spre examinare un material pe faptul distribuirii ilegale a substanțelor narcotice, iar pentru a lua o decizie în favoarea persoanei investigate acesta ar fi pretins suma menționată.  Astfel, în schimbul sumei pretinse, polițistul urma să absolve de răspundere bănuitul pentru pretinsele fapte prejudiciabile exprimate prin consumul sau distribuirea drogurilor”, se arată în nota informativă a CNA, potrivit Realitatea.md.

Potrivit informațiilor, reținerea a avut loc joi, 24 august, în momentul transmiterii banilor sub controlul CNA, iar ofițerul IP Edineț a fost plasat în izolator pentru 72 de ore. În investigarea cazului, CNA a fost sprijinit de conducerea Inspectoratului de Poliție Edineț.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Bălți, în vederea documentării sub toate aspectele a cauzei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *