ActualitateExterne

FOTO Uraganul John în Mexic

Noua preşedintă a Mexicului, Claudia Sheinbaum, şi-a exprimat marţi îngrijorarea în legătură cu aprovizionarea cu apă potabilă în vestul ţării după trecerea uraganului John, care a ucis cel puţin 16 persoane în regiunile mexicane de pe coastele Oceanului Pacific, informează AFP, potrivit Agerpres.

“Cea mai mare urgenţă este reprezentată de aprovizionarea cu apă potabilă şi repararea drumurilor”, a declarat preşedinta Mexicului, învestită în funcţie în ziua precedentă, în timpul primei sale deplasări la Acapulco, o staţiune estivală în mare vogă, devastată pe 25 octombrie 2023 de uraganul Otis.

Claudia Sheinbaum a făcut această deplasare alături de o parte a cabinetului său “pentru a susţine urgenţele şi nevoile populaţiei”, a declarat ea pe reţeaua de socializare X.

La sosire, a ascultat în maşina sa relatările unei localnice care îi povestea că şi-a pierdut magazinul în urma uraganului Otis în 2023, a constatat un jurnalist de la AFP.

Preşedinta Mexicului i-a avertizat totodată pe rezidenţi în legătură cu o nouă depresiune tropicală care va atinge uscatul “în următoarele 24 de ore”, ceea ce va cauza noi ploi abundente în regiunile costiere ale statelor Oaxaca şi Guerrero.

“Le cerem locuitorilor să se îndepărteze de cursurile râurilor, să se deplaseze în zone înalte, să se apropie de centrele de primire şi să urmeze instrucţiunile autorităţilor”, a adăugat Claudia Sheinbaum.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *