Actualitate

FOTO – VIDEO / De la bucurie, la încăierări cu polițiștii. Așa au sărbătorit fanii victoria Franței la Cupa Mondială

Euforia bucuriei le-a crescut adrenalina unor francezi care s-au încăierat cu poliţiştii pe străzile Parisului şi au jefuit un centru comercial.

Zeci de tineri au aruncat în forţele de ordine cu pietre şi sticle, iar poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene. I-au îndepărtat pe fanii violenţi, dar pentru scurt timp. Incidentele au reizbucnit, iar la un moment dat, ultraşii s-au urcat pe maşinile forţelor de ordine pe care le-au lovit cu ce au avut la îndemână.

Mii de poliţiştii au fost trimişi pe străzile din capitala Franţei pentru a preveni astfel de evenimente, dar se pare că autorităţile au subestimat necesarul trupelor.

Peste 90.000 de persoane au sărbătorit victoria Franţei la Cupa Mondială la Champ-de-Mars, lângă Turnul Eiffel. Manifestări de bucurie au avut loc în întreaga Franţă, după finalul meciului cu Croaţia.

Naţionala Franţei va sărbători câştigarea titlului mondial, luni, alături de fani, printr-o paradă pe Champs-Elysees, care se va desfăşura între orele locale 17.30 şi 18.30. Apoi, la ora 18.30, naţionala Franţei va fi primită la Palatul Elysee de preşedintele Emmanuel Macron.

La recepţia care se va încheia la ora 20.00 vor fi prezenţi miniştri, familiile jucătorilor şi o mie de copii de la cluburile de unde provin fotbaliştii campioni mondiali.

Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *