Externe

FOTO/VIDEO. Emoționanta poveste a unui luptător de la Azovstal care și-a găsit după jumătate de an câinele pe care îl lăsase la uzină

Un soldat ucrainean care a apărat uzina metalurgică Azovstal și-a regăsit după jumătate de an câinele pe care îl lăsase în uzină după ocuparea de către ruși a orașului Mariupol. El a povestit emoționanta regăsire cu Jackie, ciobănescul său de patru ani, transmite Suspline.media.

Vladislav, în vârstă de 23 de ani, a apărat uzina Azovstal încă din primele zile ale războiului, iar ca să-și protejeze câinele, el l-a adus în buncărele din uzină. Atunci când ucrainenii au fost înconjurați de ruși, comandanții au dat ordin soldaților să părăsească orașul bombardat.

„Mi-am dezasamblat arma, am îngropat-o, m-am schimbat în haine civile. La fiecare punct de control aveam impresia că o să mor”, a povestit tânărul, pentru presa ucraineană.

După ce a ajuns la Zaporojie, Vladislav a luat legătura cu prietenii de la Azovstal pentru a afla ce s-a întâmplat cu câinele lui. Dar, a aflat că locul a fost bombardat și că aproape toți câinii care fuseseră adăpostiți acolo muriseră.

Trupul lui Jackie nu fusese însă găsit, ceea ce i-a dat speranță că ciobănescul ar fi putut fi în viață.

Ulterior, tânărul ucrainean a ajuns în Harkov. Într-o zi, mama lui l-a sunat și i-a spus plângând: „Jackie trăiește”.

„Între Azovstal și casa în care am locuit sunt aproximativ 15 km. E un mister cum a ajuns Jackie acasă”, a povestit tânărul emoționat.

Ulterior, voluntarii au preluat câinele și l-au dus la Harkov în teritoriul controlat de Ucraina.

„M-a recunoscut imediat” a spus fericit Vladislav. Acum, el și câinele lui inspectează zona din regiunea Harkov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *