Actualitate

(FOTO / VIDEO) Flash-mob la Cotroceni pentru unirea României cu R. Moldova. Reprezentanții manifestanților au fost primiți de consilierii lui Iohannis

 

"Ne deranjează faptul că nu își respectă promisiunile electorale. Organizația noastră se ocupă de unirea Republicii Moldova cu România, iar în campania electorală Klaus Iohannis a zis că e de datoria Bucureștiului să o propună și de datoria Chișinăului să accepte. Săptămâna trecută, Iohannis s-a contrazis singur și asta nu a făcut decât să fie picătura care să umple paharul nemulțumirilor noastre din 2015 și până acum. (…) Ne așteptăm de la Administrația Prezidențială să observe că suntem dispuși la eforturi și sperăm să se țină de cuvânt, conform celor stabilite pe 21 decembrie, când am avut întâlnire cu ei. Sperăm ca președintele să iubească și neamul românesc, nu doar de Dragobete, ci până la finalul mandatului", a declarat George Simion, liderul platformei unioniste Acțiunea 2012, care a organizat flash-mob-ul.  

La finalul discuţiilor, reprezentanţii Plaformei Unioniste Acţiunea 2012 au spus că au găsit „deschidere” la Cotroceni pe tema unirii dintre Republica Moldova şi România.

De asemenea, s-a mai discutat şi despre lansarea unei invitaţii oficiale pentru ca un reprezentat al Administraţiei Prezidenţiale să meargă la Chişinău, pe 27 martie, cu ocazia celebrării unirii Basarabiei cu România.

„Vizăm un dialog cu Administraţia Prezidenţială pe nişte chestiuni concrete cum ar fi spaţiul informaţional comun, interconectare energetică şi un nou pact de tip Snagov, pe subiectul reîntregirii naţionale. Ne aşteptăm să înţeleagă că noi suntem dispuşi la eforturi, de asta am venit cu scaunele, să nu se mai deranjeze şi să se ţină de cuvânt conform celor stabilite pe 21 decembrie, când ne-am văzut cu ei (cinci consilieri prezidenţiali -n.r.) în urma unor presiuni publice”, a declarat pentru MEDIAFAX George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

El a mai spus că protestatarii așteaptă ca Iohannis să meargă să discute cu ei pe tema unirii, așa cum a făcut și înainte de alegeri.

"S-au promis lucruri concrete din partea Cotroceniului, din partea Administrației Prezidențiale. Aceste lucruri n-au venit, răbdarea noastră are limite, nu putem să așteptăm patru ani după un președinte care nu-și respectă promisiunile din campania electorală. Este strict vorba despre asta: niște pași în direcția reunificării, niște pași pe care președintele Iohannis i-a promis", a mai spus George Simion. 

Oamenii adunați la Cotroceni au scandat "Unitate", "Basarabia, pământ românesc" și au afișat pancarte pe care scria "Slugi nedemne ce-i cu voi? Vrem unire nu razboi!". Ei au adus câte un scaun de acasă, pentru a aminti de faptul că cei 1.000 de basarabeni din Marșul lui Ștefan cel Mare au fost ținuți pe podea la Cotroceni, după ce au parcurs pe jos distanța dintre Chișinău și București pentru a cere Unirea.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *