ExterneUcraina

FOTO/VIDEO. Franţa urmează să formeze şi echipeze mai multe batalioane ucrainene cu ”zeci” de vehicule blindate şi tancuri uşoare de tip AMX-10R

Franţa urmează să formeze şi să echipeze mai multe batalioane ucrainene cu ”zeci” de vehicule şi tancuri uşoare, anunţă Parisul şi Kievul, în urma unei cine a preşedinţilor francez Emmanuel Macron şi ucrainean Volodimir Zelenski la Palatul Elysée.

”În săptămânile care vin, Franţa va forma şi va echipa mai multe batalioane cu zeci de vehicule blindate şi de tancuri uşoare, inclusiv (de tip) AMX-10RC”, se arată într-o ”Declaraţie comună” a celor doi şefi de stat, potrivit News.ro.

Parisul îşi concentrează ”eforturile asupra susţinerii capacităţilor apărării aeriene a Ucrainei”, se arată în document.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a fost primit de către omologul său francez Emmanuel Macron pe treptele Palatului Élysée.

Garda Republicană i-a prezentat onorul liderului de la Kiev în curtea Palatului Élysée.

Cei doi preşedinţi îndeamnă la o creştere a presiunilor asupra Rusiei prin ”noi sancţiuni”, se arată în ”Declaraţia comună”, publicată după această întâlnire la Paris, duminică seara.

”Ucraina şi Franţa sunt de acord asupra necesităţii creşterii presiuni colective asupra Rusiei prin noi sancţiuni, cu scopul de a slăbi capacitatea acestei ţări de a-şi continua războiul de agresiune ilegal”, se arată în document.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *