Ucraina

FOTO/VIDEO. Imagini șocante de la locul prăbușirii elicopterului ucrainean. Ce spun martorii?

Presa de la Kiev și canelele ucrainene de Telegram au publicat mai multe secvențe video de la Brovarî, din regiunea Kiev, unde s-a prăbușit un elicopter. Informațiile despre victime încă sunt confuze, dar se știe cu certitudine că nouă persoane de la bord au murit, inclusiv conducerea Ministerului de Interne din Ucraina, potrivit Realitatea.md.

Grădinița peste care a căzut elicopterul a fost transformată în ruine. Educatorii au relatat că părinții își aduceau copii când s-a întâmplat totul, iar cadrele didactice au mers cu micuții în adăpostul anti-bombă când au auzit sunetele aparatului de zbor.

Alți martori spun că înainte de a se prăbuși, elicopterul a făcut trei cercuri. Ulterior, acesta a început să piardă din înălțime și a căzut peste instituția de învățământ.

„Elicopterul a făcut cercuri, s-a aprins și a zburat în acea direcție. Din câte am înțeles, a ales cel mai mic obiect, pentru că este o clădire cu două etaje, iar aici este o clădire cu zece etaje”, spune una dintre femeile care locuiește în zona unde s-a produs catastrofa.

Oficial, s-a anunțat că echipajul era în misiune și efectua o deplasare. Astfel, conform ultimelor anunțuri ale autorităților de la Kiev, în total, pe lângă cei din elicopter, au mai decedat încă șase persoane. Altele 25 sunt traumatizate, inclusiv 10 copii. Arderea a fost deja lichidată, iar victimele care au supraviețuit sunt internate.

Premierul ucrainean Denis Shmihal, a cerut crearea unei Comisii care să investigheze circumstanțele tragediei. De asemenea, oficiul președintelui Zelenski a cerut martorilor să transmită imaginile pe care le au și să depună declarații despre ce au văzut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *