Social

FOTO/VIDEO. Incendiu simulat la terminalul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Chișinău: Toate persoanele – evacuate

În această dimineață, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a desfășurat un exercițiu tactic în comun cu responsabilii Aeroportului Internațional Chișinău, fiind verificat mecanismul de intervenție în situații excepționale, dar și testat planul de intervenție în situații de urgență.

Astfel, conform scenariului, la Aeroport a fost decretat „nivel sporit de intervenție”, iar la fața locului au fost trimise mai multe echipaje de salvatori și pompieri pentru a stinge un incendiu izbucnit la terminalul de pasageri, scrie Ziarul Național.



Ulterior, salvatorii au evacuat persoanele aflate în acel loc și au asigurat securitatea antiincendiară.




„Primele forțe antrenate au fost echipele de pompieri specializate din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, care în comun cu forțele de intervenție ale IGSU au efectuat evacuarea reală a pasagerilor din zona de risc. Obiectivele urmărite în desfășurarea aplicațiilor țin de exersarea și testarea planului comun de intervenție în situații excepționale, dar și conlucrarea echipelor de intervenție ale Aeroportului cu forțele IGSU. Exercițiu se desfășoară în timp real, iar acțiunile responsabililor urmează a fi evaluate de specialiști”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *