Social

FOTO/VIDEO. Medicamente veterinare, vândute în condiții dubioase pe rețele de socializare. Ce a descoperit ANSA în urma acțiunilor de control

Agenția pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a luat la puricat rețelele de socializare, iar în urma acțiunilor de control au fost descoperite mai multe ilegalități admise de unele persoane.

Astfel, inspectorii au constatat că pe unele site-uri specializate se vând medicamente de uz veterinar importate în condiții neclare și comercializate cu încălcarea cerințelor sanitar – veterinare în vigoare și în condiții interzise, transmite Echipa.md.

Astfel, în urma unei „cumpărături de control” inspectorii ANSA au identificat o persoană care comercializa pe internet un medicament de uz veterinar pentru potențialii consumatori din domeniul apiculturii.

În mod normal, produsul dat se eliberează doar în baza prescripției veterinare fiind destinat doar pentru tratamentul bovinelor, ovinelor și câinilor.

Cazul urmează a fi investigat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Persoanele care se fac vinovate vor fi sancționate conform cadrului normativ.

Medicamentele de uz veterinar depistate, au fost ridicate drept probe conexe cazului investigat, urmând a fi declanșate procedurile de confiscare.

Reprezentanții ANSA îndeamnă deținătorii de animale, apicultorii și medicii veterinari să procure medicamente de uz veterinar doar din locuri autorizate

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *