Social

FOTO/VIDEO. Percheziții la o companie din Chișinău: Contrabandă cu vin din Georgia de peste 1,5 milioane de lei destinat SUA

O companie din Chișinău este investigată de Ofițerii Serviciului Vamal, sub conducerea PCCOCS, pentru contrabandă cu vin din Georgia de peste 1,5 milioane lei, destinat Statelor Unite ale Americii.

Astfel, compania ar fi organizat schema de export a peste 10.000 sticle de vin, despre care au declarat că ar fi din Republica Moldova, pe când ulterior examinărilor oamenii legii au depistat că pe sticle erau aplicate etichete de fabricare a acestuia în Georgia. Vinul ar fi urmat să fie comercializat ca produs al unui brand renumit din Georgia. Așadar, compania a indicat în acte că marfa fabricată de brandul declarat din Republica Moldova ar valora circa 400.000 lei, pe când oamenii legii au stabilit că aceasta de fapt valorează peste 1,5 milioane lei.

Prin urmare, oamenii legii au descins cu 12 percheziții în Chișinău care vizau activitatea companiei, în baza mandatelor judecătorești. Acolo, au fost depistate alte loturi de alcool din alte state, inclusiv din Georgia și Irlanda – peste 11.700 sticle de vin, precum și peste 600 sticle de whisky. De asemenea, au ridicat acte de evidență contabilă și mostre de etichete ce urmau să fie aplicate pe ambalajul sticlelor.

customs.gov.md
customs.gov.md
customs.gov.md
customs.gov.md
customs.gov.md
customs.gov.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *