Lumea

(FOTO, VIDEO) Presa străină ÎȘI BATE JOC de OLIMPIADA LUI PUTIN. VA REZISTA OARE RUSIA RUȘINII?

Unii jurnaliști descriu condițiile îngrozitoare de cazare, unde doar șase din nouă hoteluri sunt gata pentru oaspeți. Acestea sunt încă în proces de construcție. Apa, în cazul în care curge, nu este potabilă. Un fotograf german povestește că, în hotelul în care s-a cazat, în timpul week-end-ului, se aflau câini vagabonzi și constructori care circulau prin camere.

Harry Reekie, de la CNN, arată cât de trainic a fost instalat suportul pentru perdele, povestește și despre faptul că pentru colegii săi au fost rezervate 11 camere, acum cinci luni. „Suntem aici de o zi și doar o cameră este gata”, spune acesta.

Shaun Walker a fost cazată într-o cameră fără energie termică și internet. Mai mult decât atât, după jumătate de zi de la deschiderea hotelului, liftul s-a defectat, iar ușile din casa scării spre paliere erau blocate.

Rosa Hwang, de la CTV, anunță că nu are apă în cameră și că îi „va lua ceva timp pentru a fi reparat”.

„Recepția nu are podea, în schimb are această poză de bun-venit”, povestește Kevin Bishop.

„Lumea mă întreba ce m-a uimit cel mai mult în Soci. Aceasta. Fără dubii, anume aceasta”, afirmă Greg Wyshynski. (n.red.: Vă rugăm să nu aruncați hârtia igienică în WC, ci în coșul de gunoi”.)

Mark MacKinnon anunță despre lipsa recepției în hotelul său. „Pentru cei care se întreabă ce faci atunci când recepția lipsește – mergi în camera stăpânului ca să te înregistrezi”, spune acesta.

Stacy St. Clair este cazată într-o cameră în care lipsește apa. „La recepție scrie că, în cazul în care va fi pornită apă, „nu vă spălați pe față cu apă, fiindcă aceasta conține ceva foarte periculos”. Apa a fost pornită. „Dacă e să fiu optimistă, atunci măcar știu cum arată o apă foarte periculoasă pentru față”, scrie Stacy, care a fost nevoită să se spele cu apă Evian. 

Jo-Ann Barnas atenționează pe cei prezenți la Soci să fie atenți pe unde pășesc, astfel încât sunt foarte multe trape neacoperite.

Dezastrul de la Soci contrazice promisiunile repetate date de oficialii ruși și al Jocurilor Olimpice 2014, conform cărora aceștia sunt gata pentru jocuri, în ciuda amenințărilor teroriste, construcțiilor nefinisate și încălcările drepturilor omului din Rusia. Bugetul JO2014 a ajuns deja la recordul de 51 miliarde de dolari, ceea ce sună remarcabil, în special din cauza că o mare parte din lucrări nu sunt încă finisate. Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, infirmă prezența unor astfel de probleme, insistând pe faptul că „scena este gata” și că unele probleme, inclusiv cele de siguranță și construcție, sunt exagerate.

Între timp, Dmitri Chernyshenko, președintele Comitetului de Organizare Olimpic Sochi, căruia jurnalistul Harry Reekie i s-a plâns de faptul că „dintre cele 11 camere rezervate cu cinci luni în urmă, doar una este gata”, i-a răspuns cu „Harry, pentru a crede, trebuie să te întorci cu spatele și să admiri munții”.

Totuși, lumea va decide de una singură în curând. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc pe 7 februarie, ora 11.00. Evenimentele, în sine, vor începe cu o zi înainte.

Urmăriți mai jos alte situații remarcate de oamenii deja prezenți la Soci:

În anunțul de mai jos, locuitorii orașului sunt rugați să aducă toate pernele de care dispun astfel încât oaspeții JO2014 riscă să rămână fără perne.


 

Vezi cum arată o cameră de două persoane:

Sursa text: washingtonpost.com
Sursa poze: Facebook & Twitter

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *