CSI / RusiaRăzboiUcraina

FOTO/VIDEO. Rușii au bombardat un orășel din regiunea Harkov: Cel puțin 31 de persoane, inclusiv 9 copii, au fost rănite

Bombardamentele armatei ruseşti au rănit marţi, 4 iulie, cel puţin 31 de persoane, inclusiv 9 copii, în orăşelul Pervomaiski din regiunea ucraineană Harkov, nord-estul ţării, au anunţat oficialii locali ucraineni, relatează Reuters.

Oleh Sînehubov, guvernatorul regiunii Harkov, a declarat pe canalul său de Telegram că bombardamentul a avut loc la ora locală (şi a României) 13:35, iar mai multe maşini au luat foc. De asemenea, el a precizat că ferestrele unui bloc cu opt etaje s-au făcut ţăndări şi a postat mai multe fotografii în care se văd clădirea cu geamurile sparte, nori de fum negru, copaci carbonizaţi şi o maşină răsturnată.

”Începând cu ora 15:00, ştim de un număr semnificativ de răniţi: 31 de persoane au fost transportate la spital (nouă dintre ele sunt copii, doi sugari – 1 an şi 10 luni)”, a declarat şi Andrii Iermak, şeful cancelariei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Rusia, care şi-a început invazia la scară largă a Ucrainei la 24 februarie 2022, nu a comentat deocamdată incidentul, iar Moscova continuă să neage că vizează în mod deliberat civili.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *