CSI / RusiaInternațional

FOTO/ VIDEO/ Soția lui Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, i-a înfuriat pe ruși, cât și pe ucraineni

Rușii sunt revoltați de Tatiana Navka, soția lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt la lui Putin. Aceasta a postat pe rețelele sociale un videoclip în care dansează și sparge farfurii la o petrecere din Grecia, care este, una dintre țările membre NATO. Imaginile i-au înfuriat pe ruși, care i-au reproșat că s-a „înfrățit cu inamicul”, în timp ce războiul din Ucraina continuă. Nici ucrainenii nu s-au arătat prea încântați. Ei s-au întrebat cum de soția lui Peskov poate călători în Europa, în timp ce mașinăria de război a lui Putin încearcă să șteargă Ucraina de pe hartă.

Sâmbătă seara târziu, imaginile postate pe Instagram de Tatiana Navka fusese șterse.

Cine este Tatiana Navka

Tatiana Aleksandrovna Navka, în vârstă de 47 de ani, este fostă patinatoare, specializată în dans pe gheață, campioană olimpică și multiplă campioană europeană și mondială.

Ea s-a născut în Dnipropetrovsk, în Ucraina, în timpul Uniunii Sovietice, unde și-a petrecut copilăria, înainte de a se muta la Moscova. Ca sportivă, a concurat pentru URSS și apoi pentru Belarus, luându-și cetățenia rusă abia la începutul anilor 2000.

Tatiana Navka și Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, s-au căsătorit în 2015, după ce mai întâi avut au o fiică, pe Nadejda, care s-a născut în 2014. Ambii mai fuseseră căsătoriți și aveau copii și din căsniciile anterioare.

Tatiana Navka nu este străină de controverse. Presa a scris că și-ar fi ascuns averea în paradisuri fiscale.

În 2016 a apărut într-un show de televiziune dansând împreună cu partenerul ei îmbrăcați ca prizonieri din lagărele de concentrare ale Holocaustului, ceea ce a stârnit revolta comunității evreiești.

În 2021, Navka a făcut și publicat comentarii sexiste despre gimnastul spaniol Cristofer Benítez. Ea a spus că gimnastica ritmică este un „sport feminin” și că se bucură că în Rusia bărbații nu au voie să participe la gimnastică ritmică. După ce comentariile ei au fost considerate homofobe, ea a făcut o altă postare pentru a spune că declarația ei nu se referea la comunitatea LGBT, dar și-a exprimat sprijinul pentru legea rusă privind propaganda homosexuală.

La 11 martie 2022, Navka a fost inclusă pe lista persoanelor sancționate de Departamentul Trezoreriei Statelor Unite, iar la 3 iunie 2022, ea a fost sancționată și de către Uniunea Europeană, astfel că prezența ei în Grecia ridică semne de întrebare.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *