CSI / RusiaRăzboiUcraina

FOTO/VIDEO. Ucraina: 3 morți și 9 răniți în urma unui atac rusesc asupra orașului Zaporojie

Două persoane au decedat iar alte șapte au fost rănite miercuri, 9 august, în urma unui atac rusesc asupra oraşului Zaporojie, centrul administrativ al regiunii cu acelaşi nume în sudul Ucrainei, a comunicat Ministerul de Interne ucrainean, revizuind în scădere bilanţul anterior după resuscitarea unei persoane, potrivit Agerpres.

”Zaporojie: trei persoane au fost ucise şi nouă au fost rănite. Iniţial, informaţiile consemnau trei morţi. Din fericire, o persoană a fost resuscitată”, a menționat pe canalul său de Telegram ministrul de interne Igor Klimenko.

Anterior, bilanţul era de trei morţi a fost anunţat de preşedintele Volodimir Zelenski, care a difuzat o înregistrare video ce arăta o biserică avariată, cu flăcări şi fum în curte, precum şi o altă clădire în flăcări.

De asemenea, Klimenko a precizat că ”salvatorii au stins repede incendiul”, iar persoanele rănite se aflau în afara edificiului în momentul loviturii.

Astfel, potrivit guvernatorului regional Iuri Malaşko, ”o biserică şi magazine” din cartierul Şevcenkovski din nord-estul Zaporojia au fost atinse.

”Medicii se ocupă de răniţi”, a mai adăugat el, precizând că vitrinele clădirilor adiacente au fost sparte de suflul exploziei.

”Inamicul a atacat un cartier de locuit”, a indicat la rândul său Anatoli Kurtiev, şeful consiliului municipal Zaporojie.

Menționăm că acest oraş, situat la câteva zeci de kilometri de frontul de sud, zonă unde se află şi cea mai mare centrala nucleară din Europa, este vizat în mod regulat de bombardamentele ruseşti.

Potrivit informaţiilor preliminare, ruşii au utilizat rachete balistice de tipul Iskander în acest atac, relatează UNIAN.

„Zaporojie. Încă o lovitură a teroriștilor ruși. Condiția este cunoscută acum despre cei trei morți. Condoleanțe familiei.

Operațiunea de salvare este în curs de desfășurare. Toate victimele vor primi asistența necesară. Și această crimă de război a Rusiei își va primi cu siguranță pedeapsa. Și răspunsul pentru teroriștii ruși va fi în frunte – datorită războinicilor noștri eroi”, a scris pe pagina sa de Facebook, liderul de la Kiev, însoțit cu un video de la locul terorii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *