Internațional

(FOTO / VIDEO) Un avion cu 61 de oameni la bord, deturnat în Cipru: Un ostatic a reușit să sară pe geam. MAEIE verifică dacă printre pasageri sunt moldoveni

(update 16.45) Imagini surprinse cu puțin înaintea încheierii crizei ostaticilor. O persoană, probabil un membru al echipajului, este văzută sărind pe geam. Bărbatul a ales să se predea, relatează agenția de presă Reuters.
 

(UPDATE 16.05) Ministerul Afacerilor Externe de la București informează marți că, potrivit datelor oferite de autoritățile competente din Egipt și Cipru, niciun cetățean român nu se afla la bordul aeronavei EgyptAir, deturnată pe Aeroportul Internațional Larnaca.

(UPDATE 15.40) La ora actuală nu există informaţii exacte cu privire la prezenţa cetăţenilor moldoveni la bortul avionului MS181, care a fost deturnat marţi spre un aeroport din Cipru.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene verifică informaţiile despre pasagerii de la bordul avionului MS181 al companiei Egyptair, care a fost capturat de un terorist kamikaze şi deturnat într-o altă direcţie.

(UPDATE 15.15) Bărbatul care a deturnat avionul egiptean în Cipru a fost arestat, anunță autoritățile. Atât pasagerii cât și membrii echipajului sunt în siguranță.

(UPDATE 14.53)

(UPDATE 14.44) Bărbatul care a deturnat avionul în Cipru

(UPDATE 12.40) Agenţia egipteană Mena: Bărbatul care a deturnat cursa internă EgyptAir în Cipru este egiptean

Bărbatul care a deturnat avionul EgyptAir este un egiptean, pe nume Ibrahim Samaha, a anunţat marţi agenţia egipteană Mena, citată de Reuters online.

Acesta a ocupat locul K38 în avion, potrivit agenţiei egiptene, care nu oferă alte informaţii.

(UPDATE 12.35) CYBC: Bărbatul care a deturnat avionul EgiptAir ar vrea să stea de vorbă cu fosta soţie cipriotă

Bărbatul care a deturnat marţi un avion EgyptAir în Cipru ar putea să aibă motive personale, potrivit Cyprus Broadcasting Corporation (CYBC), relatează Reuters online.

Piratul aerului are o fostă soţie în Cipru, potrivit CYBC.

Martori au declarat că bărbatul a aruncat o scrisoare pe pista aeroportului din Larnaca – scrisă în arabă – şi a cerut ca aceasta să-i fie livrată fostei sale soţii, o cipriotă.

Potrivit Cyprus Mail, poliţia o escortează pe femeie la aeroport.

(UPDATE 12.30) Reuters: Bărbatul care a deturnat avionul în Cipru este profesor universitar în Alexandria

Bărbatul care a deturnat zborul EgyptAir, Ibrahim Abdel Tawwab Samaha, este profesor la Universitatea de Medicină Veterinară din Alexandria, potrivit site-ului universităţii, relatează Reuters online.

Samaha este şeful Facultăţii pentru Sănătate Alimentară, potrivit agenţiei.

(UPDATE 11.05) Potrivit oficialilor EgyptAir, cea mai mare parte a celor aflaţi la bord a fost eliberată, cu excepţia echipajului şi a patru pasageri.

Cyprus Broadcasting Corporation a anunţat că 55 de persoane se aflau la bord şi şapte membri ai echipajului, relatează Reuters.

Avionul a fost deturnat în regiunea de informaţii de zbor a Ciprului, potrivit agenţiei.

(Știre inițială) Potrivit agenției britanice, este vorba despre un avion al companiei Egyptair care efectua o cursă pe ruta Alexandria-Cairo și care a fost deturnat spre Cipru, au declarat surse din poliție și din Ministerul Aviației Civile.

Reuters mai scrie că la bordul avionului se află 80 sau 81 de oameni, iar unul dintre ei se crede că ar fi înarmat. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *