Externe

FOTO/ Zelenski a ridicat steagul Ucrainei la Izium, oraș recent eliberat. „Vreau să vă mulțumesc pentru că ne-ați păstrat oamenii, inimile, copiii și viitorul”

Miercuri, 14 septembrie, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski s-a deplasat într-o zonă recent eliberată din estul Ucrainei şi a declarat că forţele armate ucrainene recuceresc din ce în ce mai mult teritoriu în urma retragerii ruşilor, relatează DPA și Agerpres.

Volodimir Zelenski, a mers în regiunea Harkov, unde a participat la ceremonia de ridicare a drapelului Ucrainei în orașul Izium, care a fost eliberat de armata ucraineană de ocupanții ruși.

Ceremonia a avut loc în piața centrală a orașului în prezența militarilor ucraineni. În timpul ridicării drapelului a fost intonat imnul național.

„Vreau să vă mulțumesc pentru că ne-ați păstrat oamenii, inimile, copiii și viitorul” le-a spus liderul ucrainean militarilor săi.

„Ultimele luni au fost extrem de dificile pentru voi. Prin urmare, vă rog foarte mult: aveți grijă de voi, pentru că sunteți cel mai valoros lucru pe care îl avem”, le-a mai spus liderul de la Kiev.

De asemenea, Zelenski a subliniat că niciun invadator nu va putea cuceri inimile ucrainenilor.

„Înainte, când ridicam privirea, căutam mereu cerul albastru, soarele. Și astăzi noi, și mai ales oamenii din teritoriile ocupate temporar, privind în sus, căutăm un singur lucru – steagul statului nostru. Asta înseamnă că eroii sunt aici. Aceasta înseamnă că inamicul a plecat, a fugit”, a mai adăugat Volodimir Zelenski.

De asemenea, cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria soldaților ucraineni care și-au pierdut viața în război.

Orașul Izium a fost recucerit acum câteva zile. Nodul important de transport este considerat poarta de intrare în regiunea industrială Donbas şi avea peste 40.000 de locuitori înainte de război, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *