Social

Franco Bernardo ucis în Moldova. Cum a murit și cine este femeia care le-a cerut bani membrilor familiei

Victima plecase în Moldova pe câteva zile cu noua sa parteneră, s-a întors acasă fără viață, precedat de o cerere de 100 de mii de euro adresată membrilor familiei, pentru așa-zisele proceduri birocratice. Dar, odată ajuns la Como, autopsia ordonată de procuratura din Roma pentru a clarifica cauzele morții lui Franco Bernardo, în vârstă de 62 de ani, fost întreținător, acum pensionar, a stabilit că bărbatul a fost strangulat. Mai exact, o anoxie cauzată de o presiune în gât. Investigațiile, care sunt de competența magistraților din capitală, fiind vorba de o crimă petrecută în străinătate, se desfășoară acum pentru omucidere, în paralel cu dosarul deschis în Republica Moldova.

Deocamdată nu se cunosc prea multe despre ultimele zile din viața lui Bernardo. Fost muncitor de întreținere, o viață petrecută lucrând în hoteluri, după ce s-a despărțit de soția sa s-a mutat să locuiască din Como la Cerano Intelvi cu noua sa parteneră, o moldoveancă de 56 de ani, fostă cameristă de hotel, care pare să fie căsătorită cu un italian și cu un fiu adult. La sfârșitul lunii mai, Bernardo și-a văzut pentru ultima dată familia, soția și copiii săi, acum adulți, înainte de a pleca în Moldova pentru o scurtă ședere la Soroca, un oraș situat la 150 de kilometri nord de capitala Chișinău.

De atunci, vidul. Dar, la începutul lunii iunie, o femeie, probabil noua sa parteneră, îi telefonase fostei sale soții, anunțându-i decesul survenit cu câteva zile mai devreme. Și adăugând că era nevoie de 100.000 de euro pentru a se ocupa de procedurile de returnare a cadavrului în Italia. Membrii familiei, asistați de avocatul Antonio Lamarucciola, au contactat apoi Consulatul, care a acționat ca intermediar, verificând că decesul a avut loc cu adevărat și permițând repatrierea în conformitate cu procedurile obișnuite. Dar, în același timp, a început în mod oficial să reconstituie ceea ce se întâmplase.

Se știa, așadar, că în acea noapte Bernardo ajunsese în camera de urgență a spitalului din Soroca cu rănile care au provocat decesul, fără a se clarifica mai bine circumstanțele. Partenera, care este cercetată în Republica Moldova, le-ar fi dat membrilor familiei sale trei versiuni diferite, în trei momente diferite. Prima, că bărbatul s-a simțit rău după ce a mâncat și a băut în timp ce se afla în grădină. Următoarea, după raportul medical moldovean care arăta o leziune a oaselor gâtului, a vorbit în schimb de o cădere urâtă la pământ, în care s-ar fi produs presupusa fractură. În cele din urmă, că presiunea asupra gâtului ar fi fost provocată accidental, în încercarea de a-l salva.

Acum, Parchetul din Roma, concomitent cu autopsia efectuată la Como prin comisie rogatorie, a dispus și o serie de teste toxicologice în căutarea unor eventuale substanțe care i-ar fi putut fi administrate. În ultimele ore, a fost dată autorizația pentru înmormântare, în așteptarea de a se proceda cu tot ceea ce se poate constata.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *