InternaționalRăzboi

Franța acuză Rusia că vrea să creeze ”o cortină de sânge” cu vecinii săi europeni

Prin războiul din Ucraina, Rusia vrea să creeze ”o cortină de sânge” cu vecinii săi europeni, a declarat joi, 28 iulie, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Laurence Boone.

Totodată, ea a salutat acordarea statutului de ţări candidate la aderarea UE pentru Ucraina şi Republica Moldova, ”vital” pentru aceste ţări.

„Nu pot exista jumătăţi de măsură când Rusia alege să creeze o cortină de sânge între ea însăşi şi vecinătatea sa”, a adăugat Laurence Boone.

Ucraina, scena unor ”crime de nedescris” comise de ruși, este prinsă ”într-un război pe care trebuie să îl câştige, deoarece este în joc viitorul său şi al nostru”, a declarat ea în cadrul unei dezbateri despre preşedinţia franceză a Consiliului UE, care s-a încheiat la sfârșitul lunii iunie, scrie Digi24.

De asemenea, secretarul de stat a salutat faptul că cele 27 de state membre ”au răspuns colectiv prin sancţiuni inedite, fără precedent prin amploarea lor”” la invazia rusă. Obiectivul este ”de a face ca războiul să devină nesustenabil din punct de vedere economic, financiar şi militar pentru Rusia”, a declart ea.

Totodată, ea a mai adăugat că UE ”a depăşit un tabu major” prin finanţarea de armament pentru Kiev. Pentru UE, ”vremea inocenţei strategice a trecut”, a subliniat Laurence Boone.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *