Externe

Franţa expulzează romii bulgari şi români care au încălcat legea

Miercuri seara a avut loc o reuniune a miniştrilor în Palatul Elysee unde s-a examinat problema romilor emigranţi care comit delicte, după ce în oraşul Grenoble s-a ajuns la violenţe stradale provocate de grupuri revoltate de uciderea unui tânăr de origine romă în timpul unei urmăriri efectuate de jandarmi.

Nicolas Sarkozy a ordonat miniştrilor să repatrieze romii care se află ilegal în Franţa, având în vedere în primul rând pe cei originari din Europa de Est. Potrivit realitatea.net, Ministrul de Interne francez, Brice Hortefeux, a declarat jurnaliştilor că vor fi expulzaţi ţiganii din România şi Bulgaria care au încălcat ordinea publică şi vor fi închise circa 300 de lagăre ale romilor formate ilegal din cele 500 existente pe teritoriul Franţei.

Potrivit RIA Novosti, forţele de ordine franceze vor colabora cu părţile română şi bulgară pentru a lupta împotriva comerţului ilegal şi pentru facilitarea repatrierii romilor în ţara de origine. În acest sens, 20 de poliţişti români şi bulgari vor sosi în Paris pentru a-şi ajuta colegii francezi, iar câţiva jandarmi vor fi direcţionaţi să lucreze în România şi Bulgaria.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *