Externe

Franța își sporește măsurile de apărare în cazul unor atacuri cibernetice

Le Drian a afirmat că există riscuri reale ca elemente de infrastructură precum sursele de apă sau electricitate, dar și sistemele de telecomunicații și transport din Franța să fie ținte ale unor atacuri cibernetice. Ministrul s-a referit și la posibile atacuri asupra media și asupra democrației.

Jean-Yves Le Drian a declarat în interviu că dacă alegerile din SUA au fost într-adevăr manipulate prin intermediul unor atacuri cibernetice provenind din altă țară, demersul ar fi un amestec inacceptabil și un atac la adresa democrației și suveranității. "Serviciile din țara noastră au discutat despre acest subiect pentru a trage învățămintele necesare pentru viitor", a spus ministrul Apărării.

Le Drian a dezvăluit că numărul atacurilor cibernetice care au avut drept țintă ministerul pe care în conduce s-au dublat de la an la an și că în 2016 sistemele de securitate au blocat aproape 24.000 de astfel de atacuri, inclusiv unele asupra sistemelor de drone.

Potrivit ministrului Apărării, numărul "soldaților digitali" ai Franței se va dubla până în 2019, când e estimat să ajungă la 2.600. Iar în cazul unui atac cibernetic, Parisul ar putea răspunde fie cu aceeași monedă, fie apelând la arme convenționale.

Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *