Externe

Franța: Nu vom interveni militar în Libia

La această reuniune participă miniștri ai afacerilor externe sau reprezentanți ai celor 23 de țări, în prezența secretarului de stat american John Kerry, pentru a discuta despre lupta împotriva grupării SI, care pare să cedeze teren în Siria și Irak dar își întărește poziția în Libia.

‘Nici nu se pune problema să intervenim militar în Libia’, a declarat Fabius în fața presei. ‘Nu știu din ce sursă vine această informație’, a adăugat el. Un mic grup ‘face presiune, dar nu este poziția guvernului’.

Cotidianul francez Le Figaro a anunțat marți că Franța pregătește ‘planurile pentru a interveni împotriva DAESH (acronimul SI în limba arabă)’.

‘Ceea ce este adevărat este că suntem preocupați’ de creșterea influenței SI în Libia și din acest motiv ‘trebuie să facem presiuni pentru formarea unui guvern de uniune națională’, a spus Fabius.

‘Orice altă perspectivă nu este de actualitate’, a adăugat ministrul. Odată guvernul format și aprobat de parlament, el va fi în măsură să primească susținerea comunității internaționale, în special pentru a se asigura că își poate desfășura activitatea la Tripoli, a explicat ministrul francez.

Dar ‘nu se poate ca mereu să întârziem în realizarea obiectivului’ și dacă ‘diverse personalități se pun de-a latul drumului, vom cere sancțiuni la adresa lor’, a avertizat el.

În ceea ce privește Siria, Fabius a declarat că e important să se crească numărul loviturilor aeriene și aă fie vizate obiective mai strategice, explicând că există ‘o legătură între ce se întâmplă pe teren și procesul politic’.

În măsura în care la Geneva sunt în curs negocieri sub egida ONU, ‘trebuie ca bombardamentele să se oprească’, a spus el. ‘Nu putem să bombardăm în Siria și să discutăm la Geneva’, a mai spus el, făcând o aluzie transparentă la Rusia.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *