Internațional

Franța, Regatul Unit și SUA declară că ”nimeni nu s-ar lăsa păcălit” în cazul unei ”bombe murdare” în Ucraina

”Nimeni nu s-ar lăsa păcălit” dacă Moscova ar pregăti o escaladare a conflictului din Ucraina sub pretextul folosirii de către Kiev a unei ”bombe murdare”, menţionate de guvernul Rusiei, au declarat luni, 24 octombrie, într-o declaraţie comună miniştrii de externe din Franţa, Regatul Unit şi Statele Unite, relatează AFP și Agerpres.

Cei trei miniştri au ”respins acuzaţiile, evident false, ale Rusiei, că Ucraina se pregăteşte să folosească o ”bombă murdară” pe propriul teritoriu. Nimeni nu s-ar lăsa păcălit de o încercare de a folosi această acuzaţie drept pretext pentru o escaladare” a conflictului, au mențonat ei.

Astfel, în cadrul unor discuţii telefonice duminică cu omologii săi american, francez, britanic şi turc, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a discutat despre războiul din Ucraina.

În timpul acestor convorbiri, Şoigu şi-a exprimat ”îngrijorările legate de eventuale provocări din partea Ucrainei, prin recurgerea la o ”bombă murdară””, potrivit unui comunicat al ministerului său.

Ministrul francez de externe, Catherine Colonna, ”a discutat aseară (duminică) cu ministrul de externe ucrainean despre acuzaţiile evident false ale Rusiei” a scris ea pe pagina sa de Twitter.

„Rămânem hotărâţi să ne continuăm sprijinul pentru eforturile Ucrainei de a-şi apăra teritoriul atât timp cât este necesar”, au declarat miniştrii de externe francez, britanic şi american în declaraţia lor comună. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *