Externe

Franţa sărbătoreşte Ziua Naţională

În 2014 se comemorează şi un secol de la izbucnirea Primului Război Mondial. Astfel, 80 de reprezentanţi ai naţiunilor implicate în război au fost invitate la paradă.

Ministrul apărării naţionale de la București, Mircea Duşă, a aprobat participarea unui detaşament de militari români la parada tradiţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze, ce va avea loc luni, 14 iulie, pe bulevardul Champs-Elysées din Paris, se arată în comunicat.

Detaşamentul Armatei României este format din militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi din studenţi de la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Academia Forţelor Aeriene "Henri Coandă" şi Academia Navală "Mircea cel Bătrân".

Militarii, conduşi de maiorul Marius Diniţă, au efectuat deja două antrenamente la Paris, alături de ceilalţi participanţi la paradă.

În anul 2007, a fost pentru prima dată când România a participat cu trupe în cadrul paradei tradiţionale, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze. Un detaşament de militari francezi a participat, pe 1 decembrie 2013, la Bucureşti, la defilarea organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României.

sursa: obiectivbr.ro, romaniatv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *