Externe

Franța va face ca prezervativele să fie gratuite pentru toți cei sub 25 de ani – Macron

Franța va face ca, de anul viitor, prezervativele să fie gratuite în farmacii pentru orice persoană cu vârsta de până la 25 de ani, a anunțat vineri președintele Emmanuel Macron.

Măsura vine în contextul în care guvernul afirmă că bolile cu transmitere sexuală sunt în creștere în rândul tinerilor și în condițiile în care inflația excepțională din acest an taie în special în bugetele celor mai săraci francezi.

Fetele și femeile cu vârsta de până la 25 de ani pot deja să beneficieze de metode contraceptive gratuite în Franța, ca parte a eforturilor guvernului de a se asigura că tinerii, indiferent de venituri, pot preveni o sarcină nedorită. Cu toate acestea, măsurile existente nu se aplică bărbaților și nici nu abordează în mod specific accesul persoanelor transsexuale sau nonbinare.

Macron declarase joi că prezervativele vor fi gratuite în farmacii pentru orice persoană între 18 și 25 de ani începând cu 1 ianuarie. Dar, după ce un prezentator de televiziune francez și alte persoane l-au contestat vineri pe rețelele de socializare cu privire la motivul pentru care măsura privind prezervativele nu includea minorii, președintele a fost de acord să extindă programul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *