Actualitate

„Franzeluța” vrea să scumpească pâinea

Potrivit sursei, compania deja a început să facă recalculări la costurile producerii și solicită o ajustare a prețurilor cu 15 la sută.

„Pe noi cel mai mult ne afectează majorarea costului la făină. Dacă ar fi să calculăm, 49%-50% din costul pâinii îl ocupă făina și 10 % energia electrică. În total, avem 60% din costul pâinii care este afectat. Dacă prețul la grâu se ridică cu 1 leu, la făină atunci cu 1,6 lei. Nu uităm și de drojdie, sare, apă și majorarea tarifelor la energie electrică și gaz.

Facem toate calculele și vom lua toate deciziile. Vom vedea cu cât trebuie să fie modificate prețurile. Este evident că nu poate un kg de grâu să coste 3 lei și o pâine la fel să coste 3 lei”, a precizat Cojocaru.

În acest context, directorul întreprinderii a menționat că 80 la sută din pâinea pe care o produce compania este sub cota zero de rentabilitate, mai mult la unele tipuri de pâine rentabilitate ajunge și până la minus 19%

„Da, este o situație dificilă, dar noi suntem în economie de piață și trebuie să ne acoperim cheltuielile dacă nu vrem să avem o companie care falimentează. Pierderile companiei s-au acumulat de mai mult timp”, a conchis sursa.

sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *